KOMBIT inviterer til åbent hus om SAPA

For at modtage input og sikre forankringen i kommunerne inviterer KOMBIT igen til åbent hus om projekt SAPA (sagsoverblik/partskontakt).

KOMBIT og KL gentager succesen fra november sidste år og inviterer alle interesserede i SAPA til åbent hus. Arrangementet bliver holdt fem forskellige steder i landet i begyndelsen af september.

Er du chef på socialområdet, borgerservicechef, it-  eller digitaliseringschef, eller er du toneangivende fagprofessionel, it-ildsjæl, digitaliseringsspecialist eller KMD Sag superbruger, så kom med og giv din mening til kende.

Hvorfor komme til åbent hus om SAPA?

  • Du kan se en prototype på den kommende overbliksløsning
  • Du bidrager til en prioritering af, hvilke data der skal udstilles på SAPA-overbliksløsningen
  • Du får viden om, hvordan kommuner over tid kan gøre sig uafhængige af KMD Sag
  • Du kan stille spørgsmål til fx it-arkitektur, tidsplaner, økonomi og risici
  • Du får viden om arbejdsdelingen mellem KOMBIT og din kommune, og hvilke organisatoriske forberedelser I allerede nu kan gøre jer i kommunen.
  • Du kan netværke med dine kollegaer i nabokommunerne

Til åbent hus vil du opleve stande med udvalgte temaer, der er særligt relevante for henholdsvis ledere, fagprofessionelle og it-specialister,  fælles oplæg, der samler trådene og plenumdebat, hvor alle får mulighed for at give udtryk for begejstring såvel som bekymring.

Hvor og hvornår er dialogmøderne?

Møderne finder sted:

  • Aalborg, d. 4.sept: kl. 13-16 Hotel Hvide Hus, Vesterbro 2, 9000 Aalborg
  • Herning, d. 5.sept. kl. 13-16: Østergaards Hotel, Silkeborgvej 94, 7400 Herning
  • Fredericia, d. 6.sept. kl. 13-16: Trinity Hotel og Konferencecenter, Gl. Færgevej 30, Snoghøj, 7000 Fredericia
  • Næstved, d. 11. sept. kl. 13-16: Hotel Vinhuset, Sct. Peders Kirkeplads 4 • 4700 Næstved
  • København, 12.sept. kl. 13-16: Mogens Dahl Koncertsal, Snorresgade 22, 2300 Kbh.

Det er tidligere blevet annonceret at et møde ville blive afholdt i Roskilde - dette møde er flyttet til Næstved.

Ved alle fem møder byder vi på en sandwich fra kl. 12:30.

Tilmelding til dialogmødet

Tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvad er SAPA-projektet?

SAPA er et fælleskommunalt digitaliseringsprojekt, der startede op i august 2011, og som er i fuld gang med at undersøge, hvordan kommunerne i løbet af de næste par år kan gennemføre et monopolbrud på KMD Sag. Business Casen er særdeles attraktiv, og i Økonomiaftalen for 2013 fremgår, at kommunerne samlet går i udbud, så man på sigt kan nedbringe sine licensomkostninger betragteligt.

Sammen med en række kommuner – bl.a. Odense Kommune – undersøger KOMBIT behov og muligheder for at udvikle en ny it-løsning, der via sammenstilling af informationer giver kommunernes medarbejdere ”overblik på et øjeblik”. Det kan fx anvendes til en smidig og sikker oplysning af sager for at sikre helhedsorienteret sagsbehandling.

Visionen er, at løsningen – i kombination med andre nye og eksisterende løsninger – kan skabe et monopolbrud på KMD Sag og på sigt kan vendes ud mod borgeren, som får indsigt i sine egne sager. Vi er også begyndt at interesse os for, hvordan nogle kommuner allerede er kommet langt med at skabe større uafhængighed af KMD Sag ved hjælp af eksisterende ESDH-løsninger.